Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Bitcoins - Digital valuta
Bitcoins - Digital valuta
Beins
14:24
04.01.2018
#11492

HO: Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, Egypts 19. stormufti og øverste imam (den øverste embedsbærer innen det religiøse rettsvesen i et sunni muslimsk land, wikipedia), har avsagt sin dom når det gjelder bitcoin.

Han har utstedt en fatwa som forbyr trading i bitcoin, med den begrunnelsen at den er "haram" - ikke-islamsk.

Sheikh Shawki Allam uttalte at kryptovalutaen er svindelaktig, at man risikerer å bli lurt og at den strider mot Islam i det den ikke er støttet av en sentral og kompetent myndighet.

Tyrkias direktorat for religiøse saker har tidligere også utstedt en fatwa mot bitcoin, med en tilsvarende begrunnelse.
Fanatic
13:20
05.01.2018
#28201

Blockchain Debunked: Why one of the most-important technological breakthroughs of all time was never suitable beyond use as a proof-of-concept prototype - December 27, 2017 by Erik Townsend.
Provence
15:44
06.01.2018
#9943

Finansavisen 6.1.2018

Ikke alt dreier seg om Bitcoins..her kryptovalutaen 'ripple'

Kryptogründer er rikere enn Kamprad

FINANS:Chris Larsen, mannen bak kryptovalutaen ripple, hadde torsdag ettermiddag en formue på minst 480 milliarder kroner.

Thomas Hilmersen


Mens bitcoinkursen fortsatt er rundt 20 prosent lavere enn for tre uker siden, har rivalen ripple i den seneste måneden gjort 15-gangeren. Toppsjef Chris Larsen i Ripple Labs ble samtidig verdens åttende rikeste person, foran blant andre Ikea-gründer Ingvar Kamprad og Larry Ellison i IT-giganten Oracle.

«Satans kryptovaluta»

Ripple regnes av kryptoentusiaster omtrent som Satans verk, ettersom valutaen benytter et sentralisert transaksjonssystem og er blitt populær blant etablerte betalingsformidlere.

Bransjens ideologer mener dette strider imot en grunntanke bak kryptovaluta; å unngå dagens banksystem og desentralisere behandlingen av overføringer.

I november begynte imidlertid både American Express og Banco Santander å benytte Ripple Labs’ lynraske og kostnadseffektive nettverk for internasjonale betalinger, og senere skal også valutaen ripple tas i bruk.

Ripple-systemet håndterer både digitale og tradisjonelle valutaer, i tillegg til mer eksotiske verdier, som mobiltelefonminutter og bonuspoenger.

Voldsom kursoppgang

Det San Francisco-baserte selskapet meldte i desember dessuten om en avtale med Visa, og dermed skjøt kursen til himmels.

Ripples markedsverdi passerte på onsdag 100 milliarder dollar, noe som innebar at bare bitcoin var større. Oppturen fortsatte den følgende dagen, blant spekulasjon om at Coinbase ville begynne å tilby valutaen.

På det meste var nivået 149 milliarder dollar, tilsvarende 1.200 milliarder kroner. Det falt deretter med rundt 20 prosent etter at den populære kryptomegleren benektet ryktene.

Suksessrik seriegründer

57-årige Chris Larsen er ingen nykommer i Silicon Valleys IT-verden. Under dotcom-boblen på slutten av 1990-tallet startet og ledet han blant annet det nettbaserte boliglånselskapet E-Loan, som i 2005 ble solgt til Banco Popular for rundt 2 milliarder kroner.

I det følgende året fokuserte han på en markedsplass hvor folk kunne låne direkte til hverandre, Prosper, og i 2012 ble Ripple Labs lansert.

Larsen er også kjent som en aktiv forkjemper for digitalt personvern. I motsetning til kryptovalutaer som monero, gir ripple imidlertid ikke anledning til å gjennomføre anonyme pengeoverføringer.

Kryptovaluta
highlander
13:59
08.01.2018
#7865

Sakset fra Stig Myresths nyhetsbrev for inneværende uke:

"Blockchain-økonomien: Boom eller bust?

Pengene strømmer inn i blockchain-relaterte selskaper og kryptovalutaer, og den teknologiske utviklingen skjer raskt. En ny milliardindustri er i ferd med å gro frem.

Dagsomsetningen av kryptovalutaer passerte nylig 50 milliarder dollar. Det er ikke langt unna årsomsetningen på Oslo Børs. Samtidig setter den samlede markedsverdien av verdens kryptovalutaer nærmest daglig rekorder.

Jeg har sett nærmere på verdikjeden i blockchain-industrien og hvor pengene er å tjene for næringslivet.

Intens ICO-konkurranse
Den mest opplagte forretningsideen er å lansere sin egen kryptovaluta. Det kalles ICO på fagspråket og står for Initial Coin Offering.

Element, tidligere Intex Resources, har hevet seg på denne bølgen. Selskapet meldte i høst at de vil utstede sin egen valuta og registrerte i den forbindelse kryptovalutanavnene «Iron» og «Nickel». På Oslo Børs har kursen firedoblet seg siden børsmeldingen, og aksjen har blitt en traderfavoritt.

Utfordringen med ICO-modellen er at antallet selskaper som ønsker å lage sin egen valuta, har eksplodert, og konkurransen om investorenes gunst blir hardere for hver dag som går. Av de mange ICOene som forsøkes gjennomført nå, vil kun et fåtall lykkes.

Dersom salget av «Iron»- og «Nickel»-mynter feiler, kan aksjekursen i Element falle like brått som den steg.

Mining gunstig i Norge
En annen forretningsmulighet er å drive såkalt kryptomining. I Norge har en rekke privatpersoner og bedrifter satt opp maskiner i kjellere, på låver og i datasentre som driver med utvinning av kryptovalutaer.

Med rett maskinvare og tilgang på billig strøm er dette en lukrativ virksomhet. Rammebetingelsene er i så måte gunstige i Norge. Dette skyldes miksturen av billig strøm, et kjølig klima og politisk stabilitet.

Jeg blir ikke overrasket om kryptomining blir en av våre raskest voksende næringer. Datasentre med høy kapasitet i strømnettet vil bli gull verdt.

Kina er i dag ledende på kryptomining. Kinesiske myndigheter varslet imidlertid nylig at de vil begrense krafttilgangen til mining-selskaper. Dette er godt nytt for den norske mining-næringen.

Hardware
Mining er datakraftintensivt, og dette gir muligheter for selskaper som produserer maskinvaren. Innen bitcoin-mining brukes det i dag kun skreddersydde prosessorer (ASIC).

Tradisjonelle prosessorer kan også anvendes, men konkurransen fra skreddersydde systemer har presset prisen så langt ned at det er ulønnsomt etter strømkostnader. Xilinx og Cadence Design er blant selskapene som utvikler og leverer slike ASIC-løsninger.

Til mining av de fleste nyere kryptovalutaer som Etherum brukes tradisjonelle GPUer. Disse er produsert av AMD og Nvidia. Etterspørselen etter GPU-er har vært så stor i det siste at selskapene er utsolgt for de mest populære modellene.

Nye anvendelser
Blockchain-teknologien har hittil primært vært brukt til å skape kryptvalutaer. Fremover vil vi imidlertid se teknologien anvendt på en rekke andre områder også.

Et eksempel er Filecoin. Selskapet tilbyr datalagring i skyen, mens de som stiller lagringsplass til rådighet, får betaling i coins. Et annet er Golem som gjør det mulig for deg å leie ut ubrukt datakraft på maskinen din i bytte mot coins.

For stor til å ignoreres
Blockchain- og kryptovalutaindustrien har blitt for stor til å ignoreres. Risikoen i næringen er høy, og hovedargumentet mot kryptovalutaene er at strømforbruket for å drive infrastrukturen er for høyt samtidig som det tar for lang tid å gjennomføre transaksjoner.

Løses ikke disse utfordringene, kan næringen kollapse. Den gode nyheten er imidlertid at innovasjonstakten er høy. Her kan nevnes at planlagte tekniske oppgraderinger kan gi en transaksjonshastighet og -kapasitet i Etherum som er på linje med Visa og Mastercard.

I Etherum vurderes det likeledes overgang til mining-løsninger som er langt mindre kraftintensive. Minerne spiller en nøkkelrolle i blockchain-teknologien ettersom det er de som bekrefter transaksjonene og drifter det desentraliserte nettverket.

Alderen tynger Bitcoin
Hva med bitcoin? Selv om bitcoin-kursen har steget kraftig det siste året, har bitcoin sin andel av den samlede verdien av kryptouniverset vært systematisk fallende.

Dette skyldes dels at det har kommet stadig nye valutaer til gjennom ICOs. Dernest har flere av de nye kryptovalutaene overlegne tekniske kvaliteter.

Bitcoin har et sterkt varemerke, men teknologien som valutaen er basert på, er gammel og vanskelig å oppgradere. Short bitcoin, long Etherum? "
highlander
13:18
10.01.2018
#7877

Etter kraftig prisøkning mot slutten av 2017, og starten av 2018, virker luften å være på vei ut av ballongen for Ripples kryptovaluta XRP.

Onsdag formiddag er prisen på XRP 1,92 dollar, ned 18,26 prosent de siste 24 timene, og ned 50 prosent siden toppen 4. januar, ifølge Coinmarketcap. Dermed har også den totale markedsverdien på XRP i omløp falt fra 148 milliarder dollar, til 74 milliarder dollar på under en uke.

Det er dog ikke bare Ripple som faller. Bitcoin er ned 6,24 prosent det siste døgnet, bitcoin cash er ned 0,45 prosent, cardano er ned 15,33 prosent og litecoin er ned 4,39 prosent.

Ett av få lyspunkt på kryptohimmelen onsdag er prisen på ether som er opp 6,59 prosent, til 1.301 dollar.

Ifølge Coinmarketcap har 83 av de 100 største kryptovalutaene i verden, målt i markedsverdi, falt det siste døgnet. (Kilde: coinmarketcap/E24)

Endret 10.01.2018 13:18 av highlander
highlander
14:00
10.01.2018
#7881

...men kryptovaluta er fortsatt god «butikk» for mange:

Bitcoin mining er så profitabel i Kina at de kinesiske miners ville tjene penger selv ved halvering av prisen på kryptovalutaen iht Bloomberg New Energy Finance. Miners tjener penger ved å få fastsatte Bitcoins per blokk de lager. I tillegg mottar de transaksjonsgebyr fra aktørene som gjør transaksjonene.

Det gamle fotoselskapet Kodak – jada, det lever faktisk! – gikk i går ut med at det skal lansere en rettighetsplattform for bilder basert på blockchain-teknikk samt gjøre en ICO for en kryptovaluta kalt Kodak Coin. Aksjekursen steg dermed over 200 %... (Kilde: Xi)
OldNick
16:40
11.01.2018
#19813

Sør-Korea jobber med lovutkast som skal forby bitcoin og andre kryptovalutaer.

Setter dette endelig igang "et snøskred" av andre nasjoner som vil gjøre det samme?

Problemet her er: Late-comers risikerer å tape massivt med penger, penger som vil gå til early-birds som vil cashe inn gevinstene.


Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

I det som kan bli det hardeste slaget mot kryptovaluta så langt, jobber sørkoreanske justismyndigheter med en lov som forbyr handel med kryptovaluta.

Sindre Hopland, E24.no
11.01.2018
______

Original Reuters-artikkel:

På en vedlagt video i artikkelen påpekes det at å få et lovforslag gjennom parlamentet kan ta flere år, så ingen umiddelbar fare altså.

Men markedet er fremoverskuende, så det påvirkes selvsagt.

South Korea plans to ban cryptocurrency trading, rattles market

Cynthia Kim, Dahee Kim, Reuters
11.01.2018
OldNick
16:21
12.01.2018
#19822

Chinese bitcoin miners eye sites in energy-rich Canada

Allison Lampert, Alexandra Harney, Brenda Goh, Reuters
Jan. 12, 2018

Montreal/Shanghai - China’s Bitmain Technologies is eyeing bitcoin mining sites in Quebec, a company spokesman told Reuters, as expectations of a potential Chinese crackdown on cryptocurrency mining make the energy-rich Canadian province an attractive alternative.

China has grown into one of the world’s biggest sources of cryptocurrency mining but there are signs Beijing is increasing scrutiny of the sector’s players and may ask local authorities to regulate their power use. Bitmain Technologies, operator of some of the largest mining farms in the country, is among several companies looking to expand overseas.

Bitmain spokesman Nishant Sharma said in an e-mail on Friday that the company was looking at sites in Quebec and is in talks with regional power authorities in the province. It is also planning to expand in Switzerland.

Bitcoin mining consumes large quantities of energy because it uses computers to solve complex math puzzles to validate transactions in the cryptocurrency, which are written to the blockchain, or digital ledger. The first miner to solve the problem is rewarded in bitcoin and the transaction is added to the blockchain.

While Beijing has not issued any official edict on the bitcoin mines, two Chinese miners told Reuters that local authorities had grown more unwilling to allow expansion and had started to shut down some mines in late 2017, as China clamped down on cryptocurrencies.

Last September, Chinese authorities banned so-called initial coin offerings and ordered Beijing-based cryptocurrency exchanges to halt trading.

“We, and from what I understand many of our peers, are already making plans to go overseas,” said Li Wei, chief executive of ZQMiner, a Wuhan-based company that sells bitcoin mining equipment and has mines in three Chinese provinces.

Globally, regulators are increasingly voicing concerns about cryptocurrencies, which are not backed by any central bank, because of their volatility and worries about risks to investors. China, which has strict capital controls, is also worried that cryptocurrencies could facilitate illegal fund flows and breed financial risks.

In Canada, Hydro Quebec described a potential sales pipeline of around 30 large cryptocurrency miners after a campaign by the public utility to attract data centres to the province triggered a flurry of interest from bitcoin miners in 2017.

“Of the world’s top five largest blockchain players, we have at least three or four,” David Vincent, director of business development at Hydro Quebec distribution, said in an interview on Wednesday.

mer på link
motbedreviten
22:24
13.01.2018
#2583

Morgan Stanley: Bitcoin Mining Consumed 20TWh Electricity in 2017, 140TWh Predicted 2018.

fanatic#28201 gir litt å tenke på.

Blockchain teknologi kommer til å bli og mange jobber vil forsvinne.

Spørsmålet er hvordan transaksjons-journalene skal sikres mot "bad guys"

Bitcoin og andre kryptovalutaer bruker et resurs krevende mining-nettverk som har sine begrensninger hvis mange skal bruke det.

Som alternativ blir nevnt at det kan komme en blockchain teknologi med statlig kontroll av transaksjons-journalene, bl a med mulighet til beskatning av transaksjonene.
Mye av sjarmen forsvinner da. "Bad guys" holdes utenfor men hva med"bad politics"?.
.
OldNick
11:43
16.01.2018
#19827

re. mbv #2583,

140TWh? Som Norges el-forbruk altså.
Meningsløst.
______

Krypto-boblen deflateres?

China truer nå med å forby krypto-handel på sentrale plattformer (dvs. uregulerte nett-børser).


Kryptomarkedet stuper etter nye signaler om innstramminger i Asia

Kryptobørsene er i korreksjonsmodus tirsdag morgen.

Sindre Hoopland, E24.no
16.01.2018

______

Bitcoin Drops Most Since September as Digital Coins Resume Slide

Eric Lam, Bloomberg
January 16, 2018

Endret 16.01.2018 11:44 av OldNick
highlander
13:56
16.01.2018
#7923

Messaging appen Telegram- som brukes av mer enn 170 millioner privatpersoner månedlig – og planlegger å hente inn minimum USD 1,2 milliarder via token sale i løpet av de neste månedene. Beløpet vil være nesten fem ganger høyere enn det hittil største «token» salget. Telegram mener at deres TON-plattform skal være langt bedre egnet til å benytte kryptovaluta i daglige transaksjoner enn dagens kryptovaluta. (Kilde: Xi)

Ser for øvrig at de 20 største kryptovalutaene stort sett har stupt 10 - 20 % siste 24 timer, så mye av luften er i ferd med å gå ut av ballongen...
OldNick
00:33
17.01.2018
#19828

Watch out, et krypto-crash i emning?

Bitcoin: $10914
Ethereum: $995
Ripple: $1.07


Langsomme transaksjoner gjør det ikke enklere, da blir det trangt i døra...


Bitcoin Plunge Extends to 25% as Fear of Crypto Crackdown Linger

- China is said to escalate clampdown on trading, mobile apps
- European securities authority criticizes Bitcoin’s volatility

Eric Lam, Todd White, Bloomberg
Jan. 16, 2018

Endret 17.01.2018 00:34 av OldNick
eshuse
12:09
17.01.2018
#2639

Kryptovaluta er bare så 2017!

Toppen ble nådd rett før jul i fjor og interessen er dalende
highlander
13:52
22.01.2018
#7962

Kaoset på verdens digitale valuta-markeder i forrige uke skyldtes i stor grad uttalelser fra den sørkoreanske justisministeren om at Sør-Korea ville stenge landets digitale valutabørser og forby handel i digitale valutaer.

Dette ble fulgt opp av «lekkasjer» fra finansdepartementet og finanstilsynet om at dette var nært forestående. Denne innsideinformasjonen ble brukt av ansatte i det sørkoreanske finanstilsynet til å kjøpe og selge digitale valutaer før forrige ukes kurssmell.

– Vi har bekreftelse på at dette skjedde, sa finanstilsynets leder Choi Heung-sik under en høring sist torsdag. (Kilde: Xi)
highlander
13:56
22.01.2018
#7964

Nordea utvider forbudet mot å handle med bitcoin til å gjelde samtlige av bankens 31.000 ansatte, skriver den danske avisen Børsen.

Ifølge avisen kommer opplysningene frem i et internt notat mandag.

Før helgen skrev E24 at bankens ansatte for storkunder hadde fått tilsvarende forbud.

– Forbudet gjelder wholesale banking-avdelingen. Totalt er det 3.800 personer i den avdelingen, i Norge gjelder det 300 ansatte, sa Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea Norge da.

Forbudet gjelder også alle andre kryptovalutaer som kan kjøpes på kryptobørser. (Kilde: Børsen.dk/E24)
motbedreviten
21:45
22.01.2018
#2584

Nordea bryr seg !
Vil ikke at sine ansatte skal tape store penger på kryptovalutaer?
Eller er det noe annet?
highlander
14:19
23.01.2018
#7976

Re. motbedreviten

Satt på spissen har trading i krypotovalutaer store likheter med gambling, og kan medføre en form for spillegalskap. Spilleavhengighet kan igjen trigge utroskap mot arbeidsgiver, og det er kanskje det Nordea ønsker å forebygge...?

For øvrig er det innslag av kriminelle elementer og man riskerer å utsette seg for tap: Mer enn 10 % av kapital som er hentet til såkalte ICOs (Initial Coin Offerings) er tapt eller stjålet i hackerangrep iht undersøkelser utført av Ernst & Young. Selskapet analyserte mer enn 372 ICOs og fant ut at cirka USD 400 millioner av totalt USD 3,7 milliarder som var hentet inn var stjålet.

Når det gjelder interessen for ICOs generelt bemerkes følgende:

Mindre enn 25 % av ICOs nådde sine kapitalinnhentingsmål i november mot 90 % i juni.

I en annen undersøkelse utført av University of Luxembourg og European Banking Institute fant man at 21 % av 300 ICOs ikke hadde noen informasjon om hvem som utstedte coins’ene mens 52 % ikke oppga en gyldig postadresse, med andre ord enda flere tvilsomme momenter.

Totalt er det hentet over USD 3 milliarder via ICOs det siste året, ifølge Xi. Tallet er både skremmende og fascinerende; konseptet er vanskelig å forstå men som Myrseth har nevnt for stort til å ignoreres...
highlander
13:05
25.01.2018
#7998

Nordea kom omsider med en begrunnelse for forbudet: Banken vil forby sine ansatte å eie Bitcoin etter 28.februar under henvisning til at "ansatte ikke skal kunne delta i kriminell eller uetisk deltagelse i et uregulert marked".

Fagforeningene tar til motmæle; de truer med rettssak og henviser til at man i Danmark skal ha frihet til å investere så lenge det ikke påfører din arbeidsgiver risiko.

I Danmark vil for øvrig den første profesjonelle idrettsutøveren få sin lønn kun i Bitcoin etter at selskapet Bitcoin Suisse ble ny hovedsponsor i ishockeyklubben Rungsted Seier Capital. (Kilde: Cointelegraph, finans.dk, Xi)
highlander
13:38
29.01.2018
#8033

Selskapet bak kryptovalutaen Tehter har brutt med sin revisor pga det de hevder er altfor detaljerte prosedyrer for en relativ enkel balanse. Tether skal være en såkalt stablecoin pegget mot USD der selskapet Tether hevder å motta innskudd i USD fra investorer hvoretter de lager en tilsvarende antall Tethers (kryptovalutaen) og gir disse til innskyterne.

Tether hevder å ha USD 2.2 milliarder i innskudd som dermed backer hver Tether coin som eksisterer. Ryktene har imidlertid gått om at Tether har laget coins «out of thin air» - dvs uten at det har vært tilsvarende dollarinnskudd bak.

Ettersom Tethers er benyttet til bl.a. kjøp av andre kryptovalutaer er noen engstelige for at «fake» verdier er benyttet i å kjøre prisen på ulike kryptovalutaer. Tether er søsterselskap til kryptobørsen Bitfinex og har felles CEO (Kilde: CoinTelegraph, Business Insider, Xi).

Tethers minner litt om Enron på en måte, bare at det dreier seg om kryptovaluta og ikke trykking av egne aksjer... Sier ikke at det går like galt med en gang, men Enron kjøpte opp andre selskaper med egne aksjer og fikk etter hvert noe seriøs revisorkrøll før ballongen til slutt smalt...
highlander
03:35
31.01.2018
#8055

Det er et bredt prisfall i kryptomarkedet tirsdag kveld, etter meldinger om at USAs myndigheter gransker en av verdens største kryptobørser.

Bitcoin er ned 8,53 prosent til 10.362,20 dollar, ifølge Coin Market Cap.

Ethereum faller 10,36 prosent, Ripple er ned 12,54 prosent, mens Bitcoin Cash synker 10,68 prosent.

Amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har stevnet kryptobørsen Bitfinex og selskapet Tether, som utsteder kryptovalutaen tether eller USDT.

USDT er ifølge selskapet selv forankret til den amerikanske dollaren.

Tether har fått kritikk etter meldinger om at selskapet har kuttet båndene til sine revisorer. Bitfinex og Tether har samme toppsjef. (Kilde: E24)
highlander
09:29
31.01.2018
#8056

Det ble i går kveld kjent at Facebook vil forby alle annonser som reklamerer for kryptovaluta, også bitcoin, for å forsøke å få stoppet annonser knyttet til finansielle produkter og tjenester som ofte er forbundet med villedende reklamering. Det skrev IT-giganten i et blogginnlegg.

Denne typen annonser vil forsvinne fra både Facebook og andre steder Facebook selger annonser.

– Vi slår ned på dette bredt mens vi jobber med å bli bedre på å kjenne igjen villedende annonser. Vi skal gjennomgå denne regelen og hvordan vi følger den opp etter hvert som vi blir bedre på det, skriver Rob Leathern, en av Facebooks annonsesjefer. (Kilde: E24)
Provence
09:34
31.01.2018
#9989

Finansavisen 31.1.2018

Kryptobank anklages for svindel

FINANS:USAs finanstilsyn mener AriseBank har utstedet uregistrerte verdi­papirer og lurt sine ICO-investorer.

Thomas Hilmersen


Det ble i går kjent at USAs finanstilsyn (SEC) har saksøkt AriseBank og selskapets gründere, Jared Rice og Stanley Ford, for svindel og utstedelse av uregistrerte verdipapirer. Grepet henger sammen med kryptobankens nylige emisjon av digitale mynter (ICO), hvor investorene skjøt inn et beløp tilsvarende nesten fem mrd. kroner.

Gjennomførte razzia

Søksmålet ble fremmet forrige torsdag, i en lokal domstol i Texas.

Den følgende dagen krevde delstatens myndigheter at AriseBank umiddelbart stanset driften, samtidig som SEC og FBI gjennomførte en storstilt razzia mot selskapets kontorer i Dallas.

Blant annet ble de gjenværende pengene fra ICOen beslaglagt, ifølge Rice. Emisjonsprosessen ble startet rundt november i fjor og fortsatte i alle fall frem til 18. januar. I dag er nettsiden som markedsfører de digitale myntene, kalt AriseCoin, imidlertid utilgjengelig. I tillegg har bokselegenden Evander Holyfield, en «offisiell talsmann» for kryptovalutaen, i den seneste uken ikke villet kommentere forholdet.

Villedet investorene

Rice og Ford var tidlig klar over at ICOen sto i fare for å skape juridiske problemer.

I oktober eklærte de på sin Facebook-side at «i stedet for å stanse emisjonen og skjelve av frykt, gjør selskaper som AriseBank seg klar for den kommende kampen med SEC».

Gründerne hevdet videre at det å selge aksjer i et privat selskap ikke er ulovlig, uansett hvem investorene er.

Ifølge USAs finanstilsyn løy AriseBank dessuten om at innskudd i de tradisjonelle bankene KFMC og TPMG, som ble overtatt for to uker siden, garanteres av landets banksikringsfond – noe som ifølge SEC ikke er tilfellet.

Kryptovaluta

Bitcoin ble lansert i januar 2009 som verdens første digitale valuta. Den bruker såkalt blokkjedeteknologi, som innebærer at alle transaksjoner prosesseres via et desentralisert nettverk av datamaskiner. Bitcoin, ethereum, neo og andre digitale valutaer kalles også «kryptovalutaer», ettersom de digitale meldingene som benyttes i deres transaksjoner er krypterte.
Stockamateur
09:48
31.01.2018
#12278

highlander
31.01.2018 09:29
#8056

På tide! Jeg begynner å bli lei av all krypto i feed'en på FB.
Provence
06:43
01.02.2018
#9993

Finansavisen 1.2.2018

En million kryptotradere på venteliste

FINANS:En million personer er klare til å kjøpe digitale mynter på Robinhood, så snart nettmegleren åpner for kryptohandel.

Thomas Hilmersen


Over en million personer har plassert seg på Robinhood Financials venteliste siden nettmegleren i forrige uke erklærte at den snart vil åpne for handel med kryptovaluta. Selskapet er kjent for å tilby gratis aksjehandel for små investorer, og kaller seg «historiens raskest voksende nettmegler».

Blir nesten gratis

Ifølge ledelsen vil kundene måtte betale for kjøp og salg av digital valuta, men bare nok til å dekke Robinhoods utgifter.

Megleren kan dermed bli en formidabel rival til dagens markedsleder, Coinbase, som typisk krever 1,5–2 prosent kommisjon fra amerikanske kunder og enda mer i Europa. Planen er å rulle ut tjenesten gradvis, fra og med denne måneden. Innen sommeren skal «nesten gratis» kryptohandel gjøres tilgjengelig i de fleste av USAs delstater og i en rekke andre land.

Skyhøy interesse

At verdien av bitcoin, den mest populære kryptovalutaen, natt til onsdag igjen var under 10.000 dollar – og dermed ned med 50 prosent fra toppen i desember – har tilsynelatende ikke dempet interessen.

I tillegg er en rekke andre kryptomeglere og -børser i den seneste tiden blitt satt i et negativt lys. På tirsdag ble det kjent at USAs derivattilsyn har begynt å etterforske Bitfinex, som er blant de største. En annen, BitConnect, er saksøkt og anklaget for svindel, mens japanske Coincheck nylig ble frastjålet et beløp tilsvarende 4,1 milliarder kroner.

Forøvrig er det ukjent hvor mange som i dag eier kryptovaluta. Antallet digitale lommebøker for denne typen aktiva er imidlertid 22,7 millioner – dobbelt så mange som i midten av januar i fjor.

Siden bitcoins toppnotering 17. desember, utgjør økningen 2 millioner.

Kryptovaluta
gorwell
10:08
01.02.2018
#22720

Stock'en:

https://cointelegraph.com/news/swedish-bitcoin-exchange-traded-fund-bigger-than-80-of-us-etfs

https://news.cision.com/nordic-growth-market-ngm/r/vontobel-issues-first-bitcoin-open-end-tracker-on-ngm-sweden,c2432047

Fra svindlerbedriften VON:
https://certificates.vontobel.com/SE/SV/Product/DE000VL7B7C0?ReturnUrl=%2fSE%2fSV%2fProdukter%2fProduktsoekresultat%3fUnderlyingInstrumentGuid%3dbe895b91-7c80-4ef1-a464-d49b81c3a906%26PageSize%3d25&FromPath=Hem--Produkter--Produktsoekresultat--

https://certificates.vontobel.com/SE/Download/AssetStore/a809d2db-caf8-4e1e-bde2-6c1708729e89/Vontobel_20170913_BPDelta1_FINAL.pdf

300+ sider. Prøv å sette deg i det og de bakenforliggende hyllekilometer med dokumenter og betingelser? Sprøyt.

Netfonds:
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=BULLBTCNGRPX2AVA.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA1.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA2.ST
http://www.netfonds.no/quotes/ppaper.php?paper=MINILBTCNGRPAVA3.ST

Kun long. De to siste er nulla. Netfonds får ikke lov å legge ut data hvilket hindrer at man kan analysere bid/ask og eventuell trade og hvem som tok hvilken posisjon.

Hvilket i seg selv er engineera for å fascilitere åpenbar svindel.

/

Heile driden er så åpenbart svidlersk som det går an å sette det opp uten at FSA, som i seg selv er fullt av idioter som har sin lojalitet knyttet til forrige og neste arbeidsgiver og som er innom FSA utelukkende for å få innsyn i hvordan man skal manøvrere i markedet for å unngå å bli "av interesse for møndigheten"...

Interesserer seg en dritt.

/

gorwell
29.11.2017 16:21
#22707
Ad kriminalisere, monopol på pengeutstedelse, sentralbankens kontroll etc..

Jeg ser lite annen grunn til at Bitcoin er mulig å handle i form av ETN, ETF, T-Shorts, B-long og denslag annet enn at GS og wannabe's får muligheten til å etablere short-posisjoner før de gruses...


gorwell

Endret 01.02.2018 10:12 av gorwell
Varsling på tema     Varsling på stikkord
StockTalk er en tjeneste levert av Kreateam Consult AS. Orgnr. 911 839 806 MVA
Adresse: Postboks 39 Holmlia, 1201 Oslo. Email: st@stocktalk.no Tlf. 40 07 31 70
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter